איכשהו חג השבועות השתרש לו פה בארץ בעיקר כ"חג הביכורים"
וכ"חג החלב" ופחות מציינים כאן את "חג מתן תורה" שהיה בעצם
חג השבועות הראשון כשבני ישראל היו במדבר. הזהות הישראלית של
החג תפסה את מרכז הבמה.
שבועות הוא אחד משלושת ה"רגלים" בו היו עולים לבית המקדש
מביאים בו את הבכורים - בטח אחד הטקסים היותר מרשימים של
העם המיוחד שלנו אי אז ...
והתורה משולה לחלב "חלב ודבש תחת לשונך" (שיר השירים ד, יא)
בחג הזה קוראים את - ספור מגילת רות - המיוחד והמרגש
- שיש בו כל כך הרבה ערכים שרלוונטים לנו - התייחסות לגר,
לאלמנה, לעניים ולעשיית חסד בכלל - שלא יזיק לנו לקבל מהם השראה.
אמרנו שזה "חג החלב" או חג עוגות הגבינה אם תרצו (איזה מזל
שאין לי פה סניף של ה"צ'יז קייק פאקטורי"... או אולי זה חבל ?)
והחלטתי שזה זמן מצויין לחלוק אתכם את ה"עוגה של הילדה"
(Hilda) כמו שאנחנו קוראים לה בבית. אתם מוזמנים לאמץ
כמובן גם את השם.
כבר סיפרתי על הילדה כאן בבלוג בפוסט על ביצי האיסטר,
אחת החברות מסאן דיאגו - שבמקור היא מסלובקיה, הכרנו
דרך הבנות שלנו - סופיה ואלונה - שהיו יחד בגן .
באחד מימי הקיץ שעבר לפני שחזרנו לארץ התארחנו אצלם
והילדה הכינה עוגה נהדרת שמהביס הראשון הבנתי שהעוגה
הזו "ממשיכה איתי" ואני חייבת לאמץ : היא התאימה בול למזג האויר החם
- קרה, נימוחה, עם פרי, לא כבדה או מתוקה מידי - עוגת קיץ מושלמת !
הילדה מסרה לי את המתכון הפשוט וסיפרה שאמה היתה מכינה את העוגה
הזו בימי הקיץ החמים כשהיתה ילדה.
ועכשיו - גילוי נאות :
אני מאלה שאוהבים לעמוד ולעמול כמה שפחות במטבח,
תמיד מועדפים עליי המתכונים הקלים, הפשוטים והמהירים
שתוך השקעת זמן מועטה יתנו את התוצאה ... אני יכולה לראות את
העוגת גבינה (או כל מתכון אחר) הכי מהממת בעולם ורק מתוך הידיעה
שאני צריכה להרים חצי מטבח בשביל להפיק אותה - אני מייד משחררת.
כאן - מדובר ב-4 חומרים בלבד !
בלי הקצפות ! בלי סיבוכים ! ובאמת אי אפשר שלא להצליח כאן
וגם - (פולניה) שימו לב - מלכלכים קערת ערבוב, 2 כפות,
קרש וסכין חיתוך ותבנית (טוב כל עוגה זה עם תבנית ...)
בלי מיקסר, בלי ריסוק בסקוויטים, בלי מטבח הפוך וכיור מלא כלים !
אתם רוצים להכין אותה - עוגת קיץ אולטימטיבית !
וזה הולך ככה :
צריך:
* ביסקוטים כאלה "איטלקיים" ארוכים (של טרמיסו)
* קופסת שימורים של חצאי אפרסקים במיץ (אפשר מנסתם גם פירות אחרים)
* 3 גביעי שמנת חמוצה (או 1 גדול + גביע אם אתם אוהבים יותר"גבינה" בעוגה)
* 3 שקיות סוכר וניל
הכנה :
* בעזרת כף מוציאים את חצאי האפרסקים מקופסת השימורים
לקרש חיתוך, נותנים לסירופ לטפטף לתוך הקופסת שימורים
ושומרים אותו .
* פורסים את האפרסקים לפרוסות דקות ומחלקים ל-2 כמויות זהות
(אם יש חצאי אפרסקים קצת קוועצ'ים - נשתמש בהם בשיכבה
התחתונה - בכ"ז אוכלים גם עם העיניים...).
* בקערה מערבבים את השמנת החמוצה עם הסוכר וניל ומוסיפים
כ-6 כפות סירופ מקופסת השימורים כדי "לפתוח" את הקרם הזה
כך שנוצר לו מרקם עדין וחלק יותר
הרכבה:
* מסדרים את הביסקוטים בשיכבה (תחתונה) בתבנית
* מרטיבים קלות את שיכבת הביסקוטים שבתבנית ב-3-4 כפות סירופ
(עכשיו - אם אתם בעניין של הכן צנן והגש - אז תתעלמו - אם
אתם מכינים את העוגה למחר או אח"כ אז אפשר לוותר על שלב
הנוזלים הזה כי הביסקוטים כבר יספגו את שלהם מכל הגשעפט)
* מפזרים חצי מכמות קרם השמנת באופן שטוח מעל הביסקוטים
* מניחים חצי מפרוסות האפרסקים באופן אחיד מעל הקרם (את אלה
המעפנים יותר ... כי הם יכוסו)
* מניחים שיכבה שניה של ביסקוטים ומרטיבים בסירופ (כנ"ל לגבי
ההרטבה שלהם)
* מפזרים את שאר השמנת בשיכבה אחידה
* ומניחים מעל את שאר פרוסות האפרסקים - החתיכיות
*מכסים ומכניסים למקרר לפחות לכמה שעות
וזהו.
קל להכנה, נעים לאכילה קייצי ומנצח
תבדקו אותי !
שיהיה לנו חג שבועות שמח
ואם במקרה הילדים שלכם לא מכירים את סיפור מגילת רות - תדאגו שיכירו !
יש שם לא מעט "חומר" חשוב עבורינו.
הנה הגרסה של דני סנדרסון : "תן לה כתף"
וכ"חג החלב" ופחות מציינים כאן את "חג מתן תורה" שהיה בעצם
חג השבועות הראשון כשבני ישראל היו במדבר. הזהות הישראלית של
החג תפסה את מרכז הבמה.
שבועות הוא אחד משלושת ה"רגלים" בו היו עולים לבית המקדש
מביאים בו את הבכורים - בטח אחד הטקסים היותר מרשימים של
העם המיוחד שלנו אי אז ...
והתורה משולה לחלב "חלב ודבש תחת לשונך" (שיר השירים ד, יא)
בחג הזה קוראים את - ספור מגילת רות - המיוחד והמרגש
- שיש בו כל כך הרבה ערכים שרלוונטים לנו - התייחסות לגר,
לאלמנה, לעניים ולעשיית חסד בכלל - שלא יזיק לנו לקבל מהם השראה.
אמרנו שזה "חג החלב" או חג עוגות הגבינה אם תרצו (איזה מזל
שאין לי פה סניף של ה"צ'יז קייק פאקטורי"... או אולי זה חבל ?)
והחלטתי שזה זמן מצויין לחלוק אתכם את ה"עוגה של הילדה"
(Hilda) כמו שאנחנו קוראים לה בבית. אתם מוזמנים לאמץ
כמובן גם את השם.
כבר סיפרתי על הילדה כאן בבלוג בפוסט על ביצי האיסטר,
אחת החברות מסאן דיאגו - שבמקור היא מסלובקיה, הכרנו
דרך הבנות שלנו - סופיה ואלונה - שהיו יחד בגן .
באחד מימי הקיץ שעבר לפני שחזרנו לארץ התארחנו אצלם
והילדה הכינה עוגה נהדרת שמהביס הראשון הבנתי שהעוגה
הזו "ממשיכה איתי" ואני חייבת לאמץ : היא התאימה בול למזג האויר החם
- קרה, נימוחה, עם פרי, לא כבדה או מתוקה מידי - עוגת קיץ מושלמת !
הילדה מסרה לי את המתכון הפשוט וסיפרה שאמה היתה מכינה את העוגה
הזו בימי הקיץ החמים כשהיתה ילדה.
ועכשיו - גילוי נאות :
אני מאלה שאוהבים לעמוד ולעמול כמה שפחות במטבח,
תמיד מועדפים עליי המתכונים הקלים, הפשוטים והמהירים
שתוך השקעת זמן מועטה יתנו את התוצאה ... אני יכולה לראות את
העוגת גבינה (או כל מתכון אחר) הכי מהממת בעולם ורק מתוך הידיעה
שאני צריכה להרים חצי מטבח בשביל להפיק אותה - אני מייד משחררת.
כאן - מדובר ב-4 חומרים בלבד !
בלי הקצפות ! בלי סיבוכים ! ובאמת אי אפשר שלא להצליח כאן
וגם - (פולניה) שימו לב - מלכלכים קערת ערבוב, 2 כפות,
קרש וסכין חיתוך ותבנית (טוב כל עוגה זה עם תבנית ...)
בלי מיקסר, בלי ריסוק בסקוויטים, בלי מטבח הפוך וכיור מלא כלים !
אתם רוצים להכין אותה - עוגת קיץ אולטימטיבית !
וזה הולך ככה :
צריך:
* ביסקוטים כאלה "איטלקיים" ארוכים (של טרמיסו)
* קופסת שימורים של חצאי אפרסקים במיץ (אפשר מנסתם גם פירות אחרים)
* 3 גביעי שמנת חמוצה (או 1 גדול + גביע אם אתם אוהבים יותר"גבינה" בעוגה)
* 3 שקיות סוכר וניל
הכנה :
* בעזרת כף מוציאים את חצאי האפרסקים מקופסת השימורים
לקרש חיתוך, נותנים לסירופ לטפטף לתוך הקופסת שימורים
ושומרים אותו .
* פורסים את האפרסקים לפרוסות דקות ומחלקים ל-2 כמויות זהות
(אם יש חצאי אפרסקים קצת קוועצ'ים - נשתמש בהם בשיכבה
התחתונה - בכ"ז אוכלים גם עם העיניים...).
* בקערה מערבבים את השמנת החמוצה עם הסוכר וניל ומוסיפים
כ-6 כפות סירופ מקופסת השימורים כדי "לפתוח" את הקרם הזה
כך שנוצר לו מרקם עדין וחלק יותר
הרכבה:
* מסדרים את הביסקוטים בשיכבה (תחתונה) בתבנית
* מרטיבים קלות את שיכבת הביסקוטים שבתבנית ב-3-4 כפות סירופ
(עכשיו - אם אתם בעניין של הכן צנן והגש - אז תתעלמו - אם
אתם מכינים את העוגה למחר או אח"כ אז אפשר לוותר על שלב
הנוזלים הזה כי הביסקוטים כבר יספגו את שלהם מכל הגשעפט)
* מפזרים חצי מכמות קרם השמנת באופן שטוח מעל הביסקוטים
* מניחים חצי מפרוסות האפרסקים באופן אחיד מעל הקרם (את אלה
המעפנים יותר ... כי הם יכוסו)
* מניחים שיכבה שניה של ביסקוטים ומרטיבים בסירופ (כנ"ל לגבי
ההרטבה שלהם)
* מפזרים את שאר השמנת בשיכבה אחידה
* ומניחים מעל את שאר פרוסות האפרסקים - החתיכיות
*מכסים ומכניסים למקרר לפחות לכמה שעות
וזהו.
קל להכנה, נעים לאכילה קייצי ומנצח
תבדקו אותי !
שיהיה לנו חג שבועות שמח
ואם במקרה הילדים שלכם לא מכירים את סיפור מגילת רות - תדאגו שיכירו !
יש שם לא מעט "חומר" חשוב עבורינו.
הנה הגרסה של דני סנדרסון : "תן לה כתף"
איילת היקרה, כמו תמיד תענוג. לקרוא את הפוסטים שלך - רגע של שקט, שלווה והשראה. והעוגה, בקרוב תקרה גם כאן (-:
השבמחקשירי
תודה !!! איזה כיף לי ... תהני
מחקתודה!
השבמחקהצלת אותי! לא ידעתי מה להכין ולא אוהבת לעמוד במטבח.
איזה גודל תבנית לעוגה?חבילה של ביסקוטים מספיקה?
חג שמח!
קרן
לי הספיקה חב׳ והכנתי בתבנית של 20@25 - פיירקס עם מכסה פלסטיק שיש לי, וככה גם העוגה יחסית גבוהה. ליתר בטון היתי קונה 2 חבילות של ביסקוטים
מחק